+45 36172014
info@litografisk.dk

Valhøjvej 13C
2500 Valby
København

Åbningstider
Hverdage 9-17

Facebook Instagram Send mail

Litografisk
Trykkeriet er litografiværkstedets hjerte og et unikt arbejdsrum for kunstneren. Vi udfører litografier, linoliumstryk, træsnit og monotypier via den originale teknik, som skaber det mest udtryksfulde og stoflige tryk.

Den altoverskyggende og centrale del af litografiværkstedets virke er vores tætte samarbejde med kunstneren.

Kombinationen af den enkelte kunstners personlige proces, de raffinerede håndværksmæssige greb og trykkeriets særegne atmosfære, afdækker det grafiske tryks specifikke udtryksmuligheder og gør hver kollaboration til en unik oplevelse.

Vi producerer litografi, linoliumstryk og monotypi – alle teknikker i formater op til 120 x 80 cm. Værkstedets hjerte er en trykmaskine fra 1921, flankeret af vores håndpresse. 

Hos Hostrup-Pedersen & Johansen arbejder vi udelukkende med den originale trykteknik, direkte fra sten, linoleum eller træ, som resulterer i det bedste og farverigeste aftryk.

Kunstneren arbejder med det valgte medie i vores tegnestue og vi samarbejder tæt omkring farveblanding, teknik og trykkets temperament og tonale sprog, fra første streg sættes til det håndrevne tryk er færdigt og signeret.

Alle kunstnere kan leje sig ind i værkstedet og producere deres egne oplag af grafiske tryk i samarbejde med vores Master Printer. Derudover inviterer Hostrup-Pedersen & Johansen kunstnere fra både den etablerede scene og vækstlaget, til at deltage i vores edition-program, hvor vi trykker limiterede oplag som efterfølgende sælges fra vores showroom og galleri. Kunstnere som har deltaget er bl.a. Tal R, Per Kirkeby, John Kørner, Catrine Raben Davidsen, Ian Mckeever, Dr, Lakra og Kumi Machida.

Vi trykker også projekter som eksempelvis tryksuiter, artist-books og særtryk i forbindelse med udstillinger.

Søren Ellitsgaard er Hostrup-Pedersen & Johansens Master of the House og Master Printer.